Samling:14:45, Berga
Seriepremiären mot Asmundtorps IF slutade med en klar 5-0 seger.
2018-04-16 09:40

Spelare i Stehags AIF: Wilma, Catrine, Louise, Moa, Martina, Josefine U, Elin N, Natalie, Thea, Elin T, Izabelle, Erika, Sandra, Cajsa F, Malin och Olivia.

Äntligen var det dags för seriepremiär! För Motståndet stod Asmundtorps IF, en motståndare vi bara mött i futsal tidigare.
Så när matchen blåstes igång var det inte helt utan att jag var lite nervös. Men det skulle snart visa sig att nervositeten var obefogad, vi startar matchen med att lugnt och metodiskt spela bollen mellan backarna och mittfältarna, vi hittar ganska omgående fina utspel på kanterna och sätter våra yttrar i spel på ett utmärkt sätt. Vi vänder ofta spelat i sidled via våra mittfältare och hotar deras backlinje många gånger. I åttonde matchminuten gör vi 1-0 genom Martina som på hörna via deras målvakt får bollen i mål. Skönt att få utdelning så pass tidigt, detta skapar ännu större lugn i laget och vi för tydligt matchen. De gånger Asmundtorp har boll jobbar vi riktigt fint med press, täckning och understöd och ofta vinner vi boll högt upp i planen och hotar deras försvar. I 27,e minuten går bollen efter en frisparksretur till Erika som sätter 2-0. Vi tvingas till ett Byte då Moa får känning i sitt knä och får stuva om lite i laget men trots detta så kör vi på och spelar fin fotboll. Detta är en styrka jag tycker är värd att nämna att trots plötsliga oförutsedda förändringar så behåller vi lugnet och hittar snabbt rätt i organisationen. 3-0 kommer också det efter en retur i 39,e minuten som Josefine U är sist på.
3-0 efter 45 minuter och i pausen pratar vi om att fortsätta som vi gör och att inte vara nöjda.
Andra halvlek ser ut som första, vi för spelet och Asmundtorp har endast ett fåtal chanser till anfall, Några av deras vassaste målchanser kommer när vi lite enkelt låter bollen gå till hörna. Efter en av deras hörnor uppstår lite kaos i straffområdet och bollen studsar upp på en hand med straff som följd. Lite onödigt men vi har en liten panter i målet, Wilma blott 14 år står för en kanonräddning. Riktigt kul att Wilma får hålla nollan. I 58,e minuten får Erika en perfekt djupledsboll på marken mellan deras innerbackar som hon förvaltar på bästa sätt och sätter bollen till 4-0. Sen dröjer det till 87,e minuten då Thea skjuter bollen i mål efter att vi tryckt på ordentligt mot deras mål.
Slutresultatet skrivs därmed till 5-0. Härligt med seger i premiären, mycket folk vid sidan av planen med några spelare från herrlaget i spetsen som med musik och glada tillrop skapade en positiv stämning. Nästa helg möter vi Råå IF borta, ett lag jag tror kommer att tillhöra toppen av tabellen.