Samling:10:45
Stehags AIF-Helsingborgs FF Dam Div.3 NV 9-0.
2018-09-24 11:25

Spelare i Stehags AIF: Micaela, Elin T, Erika, Maja, Izabelle, Natalie, Catrine, Moa, Anna, Thea, Linnéa F, Cajsa F, Elin N, Martina och Cajsa R

Helsingborgs FF kämpar för att hålla sig kvar i Div. 3 och vi kämpar om seriesegern. Vi pratade om att vi har allt i våra egna händer och kan vi som vi gjort i de senaste matcherna kämpa hårt i defensiven och vara noga när vi själv har boll så skall vi vinna denna matchen. Jag tycker att vi under långa stunder har ett riktigt fint spel och för matchen. Helsingborgsspelarna står upp bra och kämpar på men de har problem att ta sig till några riktigt vassa målchanser. Efter 8 minuter håller Erika sig framme och nickar bollen över deras målvakt i mål till 1-0. Vi spelar fint med varierade anfall och bra speluppbyggnad. Lägg där till ett fantastiskt defensivt jobb över hela planen vilket gör att vi för matchen totalt. Erika sätter 2-0 på ett friläge i 24,e minuten efter ett fint uppspel mellan deras backar. I 34,e minuten sätter Erika 3-0, efter ett fint utspel till Natta på kanten som passar in bollen till Erika som stöter bollen i mål. I paus är det positiv stämning men vi vet också att vi måste jobba vidare för att vinna matchen. Helsingborg är inte på något vis ett slaget lag utan kämpar på och har en del chanser men vår defensiv är oftast väldigt stark och vi har Micaela som gör ett grymt jobb i mål.

Andra halvlek är inledningsvis spelmässigt lik den första men man kan märka en avmattning hos motståndarna. Detta är vi inte sena med att utnyttja, Vi kör på utan att visa några tecken på att släppa detta. I 64,e minuten är det Elin T som gör 4-0 efter en hörna. I 69,e sätter Erika sitt fjärde där hon vänder upp och sätter bollen i mål till 5-0. I 74,e gör Elin N 6-0, i trångt läge får hon in bollen vid målvaktens första stolpe. 7-0 kommer i 77,e, det är Elin N som denna gången ser att målvakten är felplacerad och skjuter ute ifrån över målvakten i mål. Minuten senare är målvakten åter långt ute och Cajsa R skjuter med ett lobbskott bollen över målvakten i mål till 8-0. 9-0 i 87,e minuten avslutar målkavalkaden, det är Maja med ett skott som träffar en försvarare och ändrar riktning går i mål. En grym laginsats som leder till en mycket övertygande seger. Alla tar stort ansvar både för det egna bollinnehavet men också i det totala försvarsarbetet.