Kallelse till vårens sista seriematch i F15-serien. Vi möter IFK Osby hemma på Gyavallen. Efteråt firar vi ett härligt första halvår 2018 tillsammans med övriga spelare i Damtruppen.

/Tränarna
SAIF-IFK Osby F15 Kompisligan Östra, Vår. 3-1
2018-07-02 15:56

Spelare i Stehags AIF: Alexandra, Linnea F, Josefine H, Cajsa R, Ida, Linnea L, Liv, Linnea K, Izabelle, Cajsa F, Elisa, Olivia, Thea och Elina.

Vårseriens sista match och mer eller mindre direkt seriefinal. IFK Osby kunde med seger i denna och seger i deras två sista matchen vinna serien. Om vi vinner denna måste Osby vinna sina sista två matcher och göra över 40 mål. Vi pratade nästan bara om prestation innan match och om hur viktigt det är att kämpa tillsammans om vi skulle lyckas vinna matchen. När matchen startade var det ganska svängigt spel med en del felpass från båda lagen. Osby spelarna verkade riktigt taggade och man kunde se att det är ett lag med stor vilja och duktiga fotbollspelare. Men det är ju så att våra F15 också är väldigt duktiga och aldrig ger sig. Att aldrig ge upp var nog det som avgjorde matchen till vår fördel, första halvlek får tilldelas IFK Osby men i andra halvlek är det Stehag som var bäst. Framförallt i vårt försvarsspel. Vi pressade och jagade på alla positioner, det var inte någon i laget som gav sig utan alla stressade Osbyspelarna till snabba jobbiga beslut gång på gång. Resultatet 3-1 är i mina ögon rättvist och berömet skall gå till kollektivet. Alla kämpar och gör sitt yttersta för varandra, man dirigerar varandra och tar jobbet för varandra. Detta var en lagseger som i skrivande stund visat sig räcka till serieseger. Osby vann sina två återstående matcher men lyckades inte göra så många mål som krävdes för serieseger. Vi vinner...eller ursäkta tjejerna vinner serien på 28 poäng samma som Osby men med hela 80 plusmål i målskillnad, Osby hade 42 plus i målskillnad.