Dam

Referat:
2018-02-12 08:24

Årets första träningsmatch för damlaget mot Farstorps GOIF, spelades i ett blåsigt, snöigt och kallt Eslöv. De som spelade var: Anna A, Elina, Catrine, Anna N, Martina, Madicken, Cajsa F, Elin N, Natalie, Elin T, Erika, Josefine H, Linnea F, Izabelle, Linnea L, Linnea K och Olivia.

Vi inledde matchen med spelsätt, hög press och direkt bollåtererövring med uppställning 3-5-2. Detta utförde vi på bästa sätt och redan i första matchminuten skapade vi ett friläge och ett avslut som tyvärr smet utan för bortre stolpen. Första kvarten skapade vår press stor oreda i Farstorps lag och vi lyckades vinna bollen ett flertal gånger samtidigt som vi själv vårdade bollen på ett utmärkt sätt. Vi skapade en hel del målchanser främst via våra yttrar Natalie och Cajsa Friholm född -03 som gjorde en lysande halvlek. De kom runt sina backar gång på gång och stod för fina inspel. Vi hade många fina avslut som tyvärr antingen smet utanför eller Farstorps målvakt kunde avstyra. Vi lyckades med vår press hela halvleken men gick tyvärr ner oss något i spelet med boll, vi blev lite ivriga och ville ha fram bollen till våra anfallare snabbt, vilket resulterade i ett något slarvigt passningsspel och en del långbollar som hamnade hos Farstorps spelarna. Halvleken slutar 0-0 med stort övertag för vår del. Jag räknade till två kanske tre lägen för Farstorp och ett tiotal lägen för oss.

Andra halvlek gör vi några byten och ändrar arbetssätt till låg press och indirekt bollåtererövring med uppställning 4-4-2. Vi byter in sex spelare, en född -02, fyra födda -03 och en född -04 och det som händer är helt makalöst. De här unga spelarna fulla av självförtroende och mycket fint stöttade av de äldre spelarna gör en fantastisk insats. Efter bara några minuter har vi gjort både 1 och 2 mål. Större delen av halvleken dominerade vi men Farstorp hade en del bollinnehav, men vi avstyrde deras läge på ett bra sätt. De hade under en kort period ett litet tryck på oss som resulterade i någon hörna men vi hade inga större problem att freda vårt mål. Det skall sägas att det var mycket besvärliga väderförhållanden men vi lyckades ändå genom hårt jobb och mycket fint sammarbete få till ett hyggligt grundspel och ett ruskigt bra omställningsspel. Våra omställningar från försvar till anfall är nog det bästa jag sett detta lag prestera. Fantastiska djupledsbollar på marken som skapade fina lägen till våra anfallare och mittfältare. När domaren till slut blåser av matchen har vi gjort sju mål och själv lyckats hålla nollan.

Sammanfattningsvis en bra genomförd match där vi visar att vi lärt oss press spel och när vi koncentrerar oss har ett mycket fint passningsspel. Ett stort beröm till alla spelarna, de äldre som stod för stabila insatser men framförallt stöttade de yngre på ett föredömligt sätt och de yngre som visade att de är mycket duktiga fotbollspelare och presterar bra även mot äldre spelare.