3-1 seger i DM
2018-03-19 15:11

I årets andra DM match mötte damlaget Hörby FF på ett soligt Berga IP.

Spelare för Stehag: Wilma, Linnea L, Anna N, Catrine, Moa, Martina, Josefine U, Elin N, Natalie, Cajsa F, Izabelle, Olivia, Malin, Elin T, Thea och Erika.

En på förhand oviss motståndare då Hörby FF kämpat med att få ihop truppen. Det visade sig att en del av spelarna som saknades i deras första DM match nu var tillbaka. Vi vet vad deras spelare är kapabla till om de får tid på sig så det var hög press som gällde över hela planen och att se till att stänga mittfältet. Halvleken var spelmässigt inte den bästa vi presterat men vi lyckades avvärja Hörbys anfall högt upp i banan vilket gjorde att de inte fick till någon direkt farlig målchans. Vi lyckades med hög press stressa deras backlinje och därigenom etablera något längre anfall än vad Hörby hade. Vi tar också rättvist genom bra pressarbete ledningen i 15.e minuten genom Elin N. 1-0 stod sig halvleken ut trots att vi hade ytterligare några avslut på mål.

Andra halvlek blev spelmässigt svängigare och Hörby flyttade upp mer folk och skapade stundtals press mot vårt mål. Vi jobbade hårt för att freda vårt mål men i 62.a minuten reducerar Hörby till 1-1. Publiken och flertalet av våra spelare och ledare (Inkl. mig själv) var övertygade om att det var offside. Men inget att göra åt saken utan bara knyta nävarna och köra på. Vilket vi gjorde på ett lysande sätt. Vi visar nu en styrka som saknades förra säsongen, vi biter ihop och kämpar på trots att det är lite uppförsbacke och domslut som går emot oss. Under några perioder kommer vi inte riktigt åt deras spelare men vi visar en vilja att jaga och stressa som gör att de aldrig får arbetsro. I 66,e minuten lyckas Izabelle genom hårt pressarbete, både vinna bollen av deras back och kämpa sig fram och sätta bollen i mål till 2-1. Izabelle visar en otrolig vilja när hon med spelare som drar och sliter i henne ändå lyckas göra mål. Efter ytterligare tio minuter är det dags för Elin T att sätta 3-1 målet efter att hon med bollen fått fri yta framför deras backlinje och massor av tid att ta beslut till sist lyckas rulla bollen i mål.

Totalt sett var bollinnehavet ganska jämnt men vi var bättre på att utnyttja motståndarnas misstag och skörda frukten av ett bra presspel.