Dam Div.3 NV Råå IF-Stehags AIF 2-0.
2018-04-24 17:31

Spelare i Stehags AIF: Wilma, Catrine, Louise, Anna N, Martina, Elin N, Natalie, Thea, Izabelle, Erika, Matilda och Elina.

Råå IF borta och första matchen på naturgräs.
Vi inleder matchen fint med tryggt grundspel och hittar ganska snabbt spelvägar på framförallt vänsterkanten där Natalie ofta kom runt och stod för många fina inspel och inlägg. Tyvärr var vi inte på hugget och kom inte åt bollarna som antingen rann rakt igenom straffområdet eller rensades av deras försvarare. Det var en jämn halvlek där båda lagen turades om att anfalla och det skapades några vassa chanser åt båda hållen. I 27,e minuten tappar vi bollen på egen planhalva vilket resulterar i ett friläge som Råå utnyttjar och sätter 1-0 bakom en chanslös Wilma. Misstag görs så inget att säga om det och det kändes ändå lugnt då vi efter att ha fått flytta om lite i våra positioner var rejält med i matchen. 1-0 stod sig halvleken ut och vi var ganska nöjda med spelet men var överens om att vi behövde ta bättre vara på våra chanser.
Andra halvlek var också den ganska jämn spelmässigt. Halvleken kom att präglas av missade målchanser för båda lagen. Jag vet inte hur många frilägen och andra farliga lägen båda lagen missade men det var en hel del. Tyvärr lyckades vi inte sätta våra chanser denna dag och än större blev besvikelsen när Råå på sista bollträffen lyckades nicka in 2-0 efter en hörna. Skönt att gräspremiären är avklarad och vi visar att vårt spel fungerar och vi är trygga med boll. Nu tar vi nya tag och äntligen får vi träna på härliga Gyavallens gräsmattor.