Referat: Skäldervikens IF - Stehags AIF
Skäldervikens IF-Stehags AIF Dam Div.3 NV 5-0.
2018-07-02 15:51

Spelare i Stehags AIF: Wilma, Linnea L, Erika, Elin N, Izabelle, Natalie, Martina, Catrine, Elina, Moa, Anna N, Josefine U, Thea och Louise.

Bortamatch på en stormig konstgräsplan mot Skäldervikens IF. Vi fick lotten att inleda matchen i stark motvind vilket gjorde att våra uppspel inte kom över på deras planhalva mer än vid ett fåtal tillfällen. Skälderviken spelarna utnyttjade detta på bästa sätt och stod högt och satte press med hela laget. Vi blev rejält stressade och hade svårt att spela oss ur deras press. I tionde minuten sätter de 1-0. Hela halvleken var sig ganska lik förutom vid några tillfällen där vi kommer upp i banan. Tyvärr hade vi inte riktigt skärpan att sätta dit bollen. Det skall iofs. sägas att deras målvakt gjorde ett par riktigt fina insatser. Skälderviken gör både 2-0 och 3-0 innan paus vilket var helt rättvist med tanke på pressen de satte och hur svårt vi hade att få igång vårt spel. I pausen pratade vi om att börja om från början och att det var vår tur nu i den starka medvinden.

Tyvärr hinner andra halvlek bara bli fem minuter gammal när de något turligt får till ett kanonskott utifrån som gick över alla in i mål. Efter det gick luften lite ur oss men vi slutar ändå inte kämpa och spelet jämnar ut sig något. Vi har några tillfällen där vi trycker på rejält men vi lyckas inte sätta bollen i mål denna dagen. Skälderviken sätter ytterligare ett mål till 5-0 i 85 minuten men då kändes det som det kunde kvitta. Förlusten var redan ett faktum och vi var inte riktigt med från start och lyckades inte komma upp i samma klass som vi brukar.