Referat: Asmundtorps IF - Stehags AIF
Asmundtorps IF-Stehags AIF Dam Div.3 NV 1-5.
2018-07-02 15:55

Spelare i Stehags AIF: Sandra, Linnea L, Erika, Elin N, Natalie, Martina, Catrine, Elina, Anna N, Madicken, Olivia, Josefine U, Thea och Louise.

Vårens sista match borta mot Asmundtorps IF. Efter förlusten mot Skälderviken senast var vi rejält revanchsugna. Vi visade också direkt att vi ville föra matchen och rullade boll fint med bra tempo i backlinje och på mittfält. Vi fick igång spelet på kanterna fint också och skapade många fina lägen. I 24.e minuten satte Thea 1-0 efter fin framspelning av Madicken. 2-0 satte Erika i 31.a minuten också hon assisterad av Madicken. I 44.e minuten nickade Josefine U bollen i nät.  3-0 i paus och vi pratade om att fortsätta på samma sätt att spela runt bollen och hitta uppspel på marken till anfallare och yttrar.

Vi kör på som vi pratat om och för matchen i stort sett i 90 minuter. Asmundtorp försöker självklart också spela och komma till anfall men vi är alerta och vinner tillbaka bollen ganska direkt. I 53.e minuten sätter vi 4-0 genom Erika på nick som sätter sitt andra för dagen. Med kvarten kvar blir vi lite bekväma och matchen går ner i tempo, detta gör att spelet jämnar ut sig något men i 80.e minuten sätter Madicken 5-0. Nu är det mest gåfotboll och båda lagen vill nog bara att matchen skall ta slut. I 88.e minuten tappar vi onödigt bollen vid halvplan och det utnyttjar Asmundtorp och får till en reducering till 1-5. Vi vinner matchen genom bra presspel och fina anfalls kombinationer.