Referat: Ängelholms FF/Bjärelaget DFF - Stehags AIF
Ängelholms FF/Bjärelaget DFF-Stehags AIF Dam Div.3 NV 1-3.
2018-09-18 09:46
Spelare i Stehags AIF: Micaela, Linnea L, Maja, Izabelle, Natalie, Moa, Anna, Cajsa R, Sandra, Louise, Cajsa F, Martina, Rebecka och Linnea F.

Inledningen av matchen får skrivas till hemmalaget som några gånger hotar med hög press och snabbt djupledsspel. Men vi står emot bra och ställer deras anfallare i offside lägen många gånger och är de inte offside jobbar Micaela långt ute och kan ta hand om deras djupledsbollar, trots att det någon gång är med små marginaler. Efter kvarten spelad har vi jobbat oss in i matchen och tar över mer och mer. Vi jobbar med spelvändningar i sidled och får våra yttrar i spel på ett riktigt bra sätt. Det är också efter en spelvändning som Natalie kommer runt på sin kant och efter målvaktsretur sätter 0-1 till oss. 0-1 står sig halvleken ut men med lite flyt hade vi kunnat dryga ut ledningen.

Andra halvlek är ganska lik den första med tanke på bollinnehav men vi är bättre på att komma till avslutslägen. Vi spelar fin anfallsfotboll långa stunder, skapar chanser och dessutom försvarar oss riktigt bra. En bit in i andra halvlek är det Izabelle, som felvänd tar emot ett uppspel centralt ett par meter in i deras straffområde och efter att ha vänt bort deras försvarare skjuter bollen i mål till 0-2. En stund senare är det dags för Natalie som är inne i en fantastisk period att sätta bollen i mål, på ett ”långskott” från kanten till 0-3. I slutet trycker motståndarna på och efter en ribbträff och på returen via Micaela och Louise gör de 1-3. Otur för Micaela som är på bollen men efter några riktigt bra minuter av motståndarna var det rättvist att de fick göra ett mål. Bollinnehavet i matchen är ganska jämnt men jag anser att vi har ett mer vägvinnande och varierat spel och framförallt är vi bättre på att komma till rejäla avslutslägen.