Referat: Klippans FF/Kvidinge IF - Stehags AIF
Klippans FF/Kvidinge IF-Stehags AIF Dam Div.3 NV 1-2.
2018-10-09 09:53

Spelare i Stehags AIF: Micaela, Linnéa L, Elin T, Erika, Izabelle, Natalie, Catrine, Moa, Thea, Linnéa F, Louise, Elin N, Martina, Cajsa R, Cajsa F och Wilma.

Klippans FF/Kvidinge IF som ligger i slutet av tabellen borde på förhand vara en match vi skall vinna komfortabelt, men ack så fel jag hade. De var rejäla i närkampspelet, satte hård press på vår bollhållare och spelade fin fotboll. Första kvarten hade vi stora problem att få igång vårt egna spel och kom bara till ett fåtal chanser. Motståndarna kom väl inte i heller till några vassa chanser men de störde ut vårt spel och det var ett ställningstagande över hela banan. Vi lyckas dock, med ett par minuter kvar av första halvlek genom Izabelle sätta 0-1. Det var Natalie som spelade in bollen från sin kant till en fri Iza som lungt satte bolle i mål. I paus pratade vi om att ta kampen och att vara tydligare med spelbarhet och rörelse i vår speluppbyggnad.

I inledningen av andra halvlek känns det som vi tar över bollinnehavet men i 60,e minuten kommer deras anfallare via en omställning fri mot Micaela och sätter bollen i mål. Klippan/Kvidinge hade ytterligare ett par lägen där Micaela räddar oss annars var det vi som tryckte på och var det spelförande laget. I 75,e minuten kommer Natalie runt på sin kant och slår ett hårt inlägg som deras back försöker rensa bort men styr bollen i eget mål. Sista kvarten är den mest nervösa kvart jag varit med om på länge. Men vi reder ut det och tar hem segern. Jag måste nämna att det är för mig helt obegripligt att Klippan/Kvidinge kämpar om att stanna kvar i trean. Med det spelet de visade i denna matchen agerade de mer som ett topplag och jag hoppas de klarar sig kvar.