Referat: Stehags AIF - Skäldervikens IF
Seriesegrare!! Stehags AIF-Skäldervikens IF Dam Div.3 NV 4-1
2018-10-09 09:55

Spelare i Stehags AIF: Micaela, Linnéa L, Elin T, Erika, Elin N, Maja, Izabelle, Natalie, Martina, Catrine, Moa, Madicken, Cajsa R, Thea, Linnéa F och Louise.

Sista seriematchen och vid vinst skulle vi stå som seriesegrare. Skälderviken spelade precis som i våras, de stod högt och satte press med hela laget. I våras blev vi stressade och hade svårt att spela oss ur deras press men detta behärskade vi mycket bättre nu. Vi spelade lugnt i backlinjen och vågade hålla bollen inom laget. Förvisso lyckades Skälderviken i första halvan av halvleken störa oss och spela jämnt. Men efter 14 minuter sätter Erika 1-0 efter en fin prestation blir hon fri med målvakten och sätter bollen i mål. Skön känsla att ta ledningen tidigt i matchen. Efter målet spelade vi mycket bättre med högre bolltempo och mer rörelse och skapar en del bra lägen. Oftast är det när vi kommer runt på kanterna som vi skapar de bästa chanserna. Cajsa R gör 2-0 i 32,a minuten efter ett inlägg där hon vid bortre stolpen stöter bollen i mål. 3-0 i halvlekens sista minut är också efter ett inlägg där Cajsa som denna gången tar emot bollen och i liten vinkel sätter bollen i mål.

3-0 i paus kändes stabilt och säkert men när Skälderviken gör 3-1 i 56,e minuten blir det lite oroligt en stund, men vi lyckas hitta tillbaks till lugnet och kämpar hårt för att spela vårt spel. Ibland blir det lite svängigt men långa stunder spelar vi riktigt fint och det kändes som våra spelare bestämt sig för att vinna. I 87,e minuten sätter Thea spiken i kistan på straff. Straffen får hon när hon kämpar mot tre Skälderviken spelare i straffområdet och blir nerdragen. 4-1! stensäkert vid vänstra stolpen och segern och avancemang till Div.2 är klart. En riktigt rolig och bra match mellan två topplag som sågs av en stor skara hängivna supportrar. Tack till alla som följt och stöttat oss under säsongen och tack till Flickor 07 som vid de flesta hemmamatcherna varit Boll flickor, Boll Lisor och Boll Fior.