SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Stehags AIF
Fotboll
Dam

Stehags AIF
4 - 1
Billesholms IK
Stehags AIF4 - 1Billesholms IK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 24 augusti, 18:30
Plats:Gyavallen A-Plan
Tävling:
Matchnummer: 130331060
Samling:17:15
Stehags AIF-Billesholms IK Dam Div.3 NV 4-1.
2018-08-28 10:29
Spelare i Stehags AIF: Micaela, Elin T, Erika, Izabelle, Natalie, Martina, Catrine, Moa, Anna N, Madicken, Rebecka, Josefine U, Thea, Louise och Wilma.

Billesholm som legat i topp av serien hela säsongen på besök och en väntad hård match. Första tio minuterna ser det riktigt bra ut där vi omedelbart håller i bollen och spelar runt fint på kanterna och kommer till några lägen och farligheter. Efter tio minuter jobbar sig Billesholm in i matchen och det blir jämnare spel över hela banan. Efter kvarten spelad skjuter de ett överraskande skott som ser ut att gå över Micaela i mål men hon lyckas rädda bollen. Det hade inte känts rättvist då men efter ytterligare några minuter sätter de bollen till 0-1. Då hade vi inte riktigt koll på vårt eget spel och var rejält tillbakapressade så nu gällde det att ta tag i spelet och komma ur pressen. Och precis som i matchen mot Råå IF tar spelarna tag i det hela på planen och jobbar stenhårt för att komma in i matchen igen. Direkt efter deras ledningsmål händer något som skall visa sig vara en av vår spelmässigt absolut bästa perioder. Nu rullar vi upp anfall efter anfall och bara fem minuter efter deras mål får Thea en boll diagonalt från vänster ut mot sin kant, hon går på avslut och gör 1-1. Minuten senare håller Erika sig framme och sätter 2-1 och bara ytterligare fyra minuter efter det är det dags för Madicken att trycka in 3-1. En fantastisk period där allt stämmer och vi ger inte bort några ytor för motståndarna att spela boll på. Efter 3-1 målet jobbar Billesholms spelarna hårt för att inte släppa till fler mål och 3-1 står sig halvleken ut. I paus pratar vi om att fortsätta att jobba hårt defensivt och gå till anfall med hela laget.
Andra halvlek blir spelmässigt något jämnare än avslutningen på första men vi reder ut deras försök till reducering med hårt defensivt jobb där alla tar stort ansvar i att hela tiden ligga på och störa deras spelare med boll. I 65,e minuten får vi en frispark några meter utanför straffområdet rakt framför målet. Iza kliver fram och man ser att hon bestämt sig för att sätta bollen i mål. Hon drar på ett skott som går precis under ribban mitt i målet så pass hårt så deras målvakt inte kan stoppa den. 4-1 och nu kändes det som matchen var avgjord. Det var den också, inte för att Billesholm saknade chanser men för att vi hade bestämt oss för att de inte skulle få göra fler mål. En riktigt bra insats där spelet var jämnare än vad resultatet visar. Vi var helt enkelt bättre på att störa deras spelare vid avslutslägen samtidigt som vi var riktigt på hugget när vi anföll.

/Niklas

<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Tor 1/6 19:30
1 - 3  
Mån 29/5 19:15
3 - 1  
Fre 26/5 19:15
2 - 1  
Tis 9/5 19:00
1 - 5  
Lör 6/5 13:00
0 - 3  
Lör 29/4 13:00
5 - 0