SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Stehags AIF
Fotboll
Dam

Uppåkra IF
1 - 4
Stehags AIF - F15
Uppåkra IF1 - 4Stehags AIF - F15

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 26 maj, 12:00
Plats:Uppåkravallen
Tävling:
Matchnummer: 132001042
Samling:11:00, Uppåkravallen
Aktivitetsinfo: Hej!

Här kommer kallelse till  seriematchen mot Uppåkra. Vi ser fram emot en tuff drabbning mot ett lag som har skrapat ihop lika många poäng som vi har gjort. Då det är en 11-mannamatch så är det av största vikt att vi har tillgång till större delen av truppen. Hoppas att samtliga kan vara med!

Väl mött!

/Tränarna
F15 Seriematch mot Uppåkra IF
2018-05-27 22:08

Matchtrupp: Thea, Alexandra, Linnea L, Josefine Ha, Linnea K, Wilma, Ida, Iza, Cajsa R,  Elina, Liv, Alma

Matchen mot Uppåkra var en seriefinal mellan två lag som har gjort fina resultat såhär långt i seriespelet. Inför matchen hade vi tränat extra fokuserat på uppspel, att låsa bollen i anfallszon och fylla på med ytterligare spelare. Detta för att hitta fler nycklar till ett varierat anfallsspel, något vi har upplevt har saknats i de två senaste matcherna. Vi pratade också inför matchen om vikten att vara noggrann i positionsspelet och att arbeta med en tydlig organisation. Allt detta använde sig tjejerna av på ett utomordentligt vis. Redan från start tog vi tag i matchen, vårdade boll, jobbade för varandra och sårade Uppåkra omedelbart genom ett varierat och distinkt anfallsspel. Vår rörelse var mychet bra och vi hotade både genom direkt anfallsspel, såväl som snett-inåt-bakåt och med skott utifrån. Efter 9 min ledde vi med 2-0, en ledning som skulle vara 2-1 i paus.


I andra halvlek fortsätter vi med ett fint passningsspel och hot både centralt och från kanterna. Dock började orken tryta en aning i halvlekens mitt vilket gav Uppåkra ett momentum i spelet under en 10-minuters period. Under denna sekvens för Alexandra två strålande frilägesräddningar med god hjälp av Wilma och Thea i backlinjen. I matchens sist fjärdedel återtar vi initiativet och får utdelning i målprotokollet ytterligare två gånger. Slutresultatet skrivs till en 4-1-seger i en ytterst väl genomförd match av tjejerna. 


Det är så roligt att få uppleva hur det vi arbetar med på träningarna ger resultat i matcherna. Att tjejerna tänker fotboll, är mottagliga för övningar och teoretiska tips och kan omvandla detta till en tydlig spelidé i tuffa drabbningar. Både på lag- och individnivå är matchen väldigt bra genomförd. En stor eloge till tjejerna!


Nämnas bör att matchen spelades i rejäl värme, på en kokhet plastmatta där vi tillsammans med våra motståndare hade kommit överens om två extra vätskepauser för att inte riskera spelarnas hälsa.


Uppåkra IF, deras ledare och spelare var på det hela taget en positiv upplevelse. Vi blev väl bemötta och omhändertagna och matchen präglades av glädje kring idrotten.


/Martin


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Fre 29/9 19:30
4 - 0  
Lör 23/9 15:00
7 - 2  
Lör 16/9 13:00
2 - 1  
Lör 2/9 13:00
1 - 1  
Sön 27/8 16:00
3 - 2  
Lör 19/8 13:00
2 - 1