Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Sövestads IF (9m)
0 - 12
Stehags AIF F15
Sövestads IF (9m)0 - 12Stehags AIF F15

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 16 juni, 12:00
Plats:Sövestads IP B-plan
Tävling:
Matchnummer: 132001055
Samling:11:00, Sövestad IP
Aktivitetsinfo: Hej!

Kallelse till seriematchen i F15-serien mot Sövestad IF som spelas på bortaplan. Vi samlas på plats i Sövestad, som vanligt koordinerar vi bilar.

Väl mött!

/Tränarna
F15 Seriematch mot Sövestad IF
2018-06-16 22:38

Matchtrupp: Alexandra, Cajsa R, Linnea L, Liv, Ida, Thea, Elisa, Linnea K, Olivia, Josefine Ha, Linnea F, Elina

Dagen efter skolavslutningen för tjejerna så åkte vi till Ystadtrakten för match mot Sövestad IF på en idyllisk idrottsplats med väldigt fina gräsplaner. Vi fick en drömstart med ledningsmål redan efter 1 minut då Linnea F genom en soloprestation ryckte förbi sin försvarare och testade skott, vilket gick in. Med denna ledning i ryggen kunde vi fortsätta att konstruktivt bygga upp vårt spel. Vi fick omedelbart ett rejält grepp om innermittfältet och kunde härifrån bygga upp vårt anfallsspel. Kombinerat med ett väl fungerande kantspel var vi svåra att försvara emot. Den första delen av den första halvleken är vi något för ivriga att komma till avslut, att avgöra på egen hand men så snart tjejerna korrigerade detta och började använda snett-inåt-bakåt och lyft in i boxen så blev spelet som helhet mycket mer komplex och svårläst.


Det är glädjande att se det engagemang som finns i laget. På planen löser tjejerna själva många svårigheter och utmaningar genom att prata rätt varandra och själva hitta lösningar i såväl organisation som platsbyte. Genom hela matchen går vi rejält in i duellerna, vågar dribbla och inte minst söker öppningar i genomskärande passningar.


Första delen av andra halvleken är väldigt bra från tjejerna. Via ett snabbare passningsspel hittar vi  möjligheter att skapa chanser på många olika vis. Detta bidrar till att målprotokollet innehåller många spelare och att flera av målen är rena delikatesserna.


Stundtals glömmer vi bort att vi konstant måste arbeta med vår rörelse - både som lag och på individnivå. När detta påminns om från ledarbänken så är tjejerna omedelbart på tå igen. Vi spelar matchen med ett lugn och en tro på det egna kunnandet, ett grundnivå baserad på flitig träning och väldigt bra lagsammanhållning.


Under matchen är det flera spelare som blir utmanade i för den ovana positioner. Resultatet och kvalitén över 80 minuter ger för handen att tjejerna klarar av dessa positionsbyten på ett ytterst bra vis.


En bra insats av alla de 12 spelare som deltog i matchen!


/Martin


<< Tillbaka

 
 

Väder Stehag