SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Stehags AIF
Fotboll

Sommaravslutning 17/6
2024-06-24 14:53
Fika efter träningen!
Måndagen den 17/6 hade vi sommaravslutning med massa god fika efter träningen. Tack till alla tjejer och föräldrar för de fina muggarna som vi tränare fick.
 
Nu är båda serierna avslutade och det är tid för en liten summering. Vilka tjejer vi har och vilken sammanhållning det är i laget. För tillfället har vi 23 stycken tjejer i truppen och en fantastisk närvaro på träningarna. Inför vårsäsongen valde vi att anmäla två lag i F12 (F2012), 7-manna.
1 lag i F12 SvB1, efter 9 spelade omgångar hade vi 8 vinster och 1 förlust och en målskillnad på 36-6. Bl.a. mötte vi lag som FC Rosengård, IF Limhamn Bunkeflo (LB07) samt FC Staffanstorp. Vi hade 1 lag i F12 SvC1 som efter 9 spelade omgångar hade 5 vinster, 2 oavgjorda och 2 förluster med en målskillnad på 55-17. I denna serien mötte vi bl.a. Eslövs BK (EBK), Hörby FF samt Dösjöbro IF. Under säsongen har laget haft 4st målvakter, målskörden är fördelad inom laget och alla "nya" spelare som har kunnat har fått spela matcher innan sommaruppehållet. Teori avseende spelsystem, taktik och lagets spelidé har varvats med träningar och genomgångar innan matcherna. Som grund har vi haft vårt matchhäfte som förklarat grundförutsättningarna avseende speluppbyggnad och positioner, både i anfallsspelet och i försvarsspelet.
 
Vilken vårsäsong och vilken utveckling tjejerna har gjort tillsammans. Förmågan att samarbeta har ökat och tjejerna uppfattar allt mer av vad som händer omkring dem. I anfallsspelet syns detta främst genom att passningsspelet och spelbarheten har förbättrats. I försvarsspelet förstår tjejerna allt bättre vilka ytor och motståndare som är bra att bevaka.
 
Till hösten har vi anmält två lag till seriespel, ett lag i F13 (F2011), 9-manna och ett lag i F12 (F2012), 7-manna. För tillfället har vi tjejer i åldrarna födda 2011 till 2014. Alla i laget ska ges möjlighet att utvecklas utifrån sina förutsättningar. Tjejerna behöver utmaningar och att få spela matcher varje helg, annars stannar de upp i sin fotbollsutveckling.
Ännu en gång, ett stort tack till alla spelare, föräldrar och syskon för en otrolig rolig vår med mycket fotboll, skratt och glädje!
 
Vi ses igen måndagen den 29/7!
 
//Tränarna i SAIF F12